A menedzserszűrés fontossága a kisteherautoberles.co.hu honlap segítségével jött létre

Miért olyan fontos a menedzserszűrés?

A mai felgyorsult, rohanó világunkban szinten mindenhonnan ér minket valamilyen stresszfaktor. HA tetszik, ha nem, a modern orvostudomány már elismerte, hogy minden betegség lelki eredetű.

Rendkívül fontos az, hogy a stresszel járó irodai munkája során az emberek rendszeresen járjon el vizsgálatokra, hiszen egy illetőt a tárgyalóasztal mögött több kellemetlen hír érheti, mint egy rossz fogadás után. Különösen a döntést hozók számára fontos a rendszeres menedzserszűrés, hiszen vezetőként őket terheli a legnagyobb felelősség a vállalat és a beosztottak ügyeit és sorsát figyelembe véve.

A mostani írásban azt taglaljuk, hogyan lehet a létező leghatékonyabban csökkenteni a stresszt, hogy a menedzserszűrés mindig pozitív végkimenetelű legyen.

Először is, komolyan kell venni azt a mondást, miszerint ép testben ép lélek lakozik. Közhelynek tűnhet, de való igaz, hogy csodákra képes a mozgás. Az egészséges életmód fenntartásához a szakértők szerint heti háromszori mozgásra van szükség minimum, viszont erre nem mindenkinek van ideje vagy pénze. Nem nagy gond ha nem jutunk heti háromszori mozgáshoz, kis otthoni gyakorlással is segíthetünk magunkon.

Egy végig ült nap után, pár guggolás vagy fekvőtámasz csodát tehet. Ide passzol még, hogy a mozgás nem csak a stresszt csökkenti, de szellemileg is serkentő hatása van a szervezetre. Nem véletlen, hogy profi sakkjátékosok is konditerembe járnak, megtartván a szellemi épségüket, a hivatásukhoz. A mozgásnak tehát számos pozitív előnye van, még fizikai tekintetben is. Az alvás is hozzásegít a stressz csökkentéséhez. Edzés után ugyanis az ember elfárad, ez pedig kipihentebb ébredést eredményezhet, hiszen az alvás is mélyebb fázisban van. Így a reggel is könnyebben indul el, több energiát juttatva a napra. Az még egy apróság, hogy ha a mozgást komolyan vesszük, a teste is szebbé válhat, így önbizalmunk is nő, így a mentális jólétünk is rendben lesz.

Fizikai jólétünket követően érdemes spirituálisan is odafigyelni magunkra. Saját szervezetünknek jót tehetünk, egy gyertyás pihenővel. Ez a hűvösebb őszi napokon hangulatos kis rituálé lehet, ha kedvesünkkel vacsora mellé még egy kellemes illattal is megspékelhetjük. Ez még esztétikailag is sokat tesz a hangulathoz, a kellemetlen szagokat is elnyomja egy nagyobb főzés után.

Végül de nem utolsó sorban jöjjön néhány szó a koffeinról. Egy kávé vagy energia ital után felpörgünk, nem leszünk álmosak, a teljesítőképességünk megnőhet. Érdemes azonban a kérdést feltenni, megéri-e. Sokan nem tudják, hogy hosszútávon a koffein ha kiürül a szervezetből, szorongást és stresszt vált ki. A lényeg, hogy a kávéval csínján bánjunk. Napi egy-kettővel csökkentsük az adagunkat.

Címke: ,