Kisteherautó bérlés családi nyaraláskor

Családi nyaralás alkalmával is megéri bérelni?

Meglepő lehet, de a nagyobb családi vagy baráti társasággal történő utazáskor is érdemes haszonjármű bérlésében gondolkodni. Ezekben az esetekben az autó használatával kell csak törődni, és azzal, hogy minden dolgunk elférjen, az összes csomagunk, kerékpárunk is bepakolható legyen egy hét üléses kisbuszba.

Melyek azok a szituációk cégként, melyeknél érdemes haszonjármű bérlésben gondolkodni?

Például ha nem rendszeres a fuvarozás, vagy körülményes, esetleg nem lehet előre kiszámolni mikor kell kivitelezni. Még akkor is érdemes bérlésben gondolkodni, ha a cég profiljába nem tartozik bele a szállítás mint tevékenység, és a szállítás nem rendszeres, így nem érné meg erre a célra fenntartani egy autót vagy szerződni egy fuvarozó céggel.

Ezekben az esetekben illetve ha pár hétig fuvarozunk, gazdaságosabb és praktikusabb a bérlés, hiszen a gépjármű fenntartással és szervizeléssel nem nekünk kell foglalkoznunk.

Milyen szituációkban érdemes magánszemélyként haszongépjárművet bérelni?

Nagyon jól jöhet költözködéskor vagy akkor ha nagyobb mennyiségű bútorokat egyéb tárgyakat utaztatunk városon belül vagy a városok között. Két nagyon fontos dolgot kell végig gondolnunk, az egyik az, hogy milyen díj ellenében kivitelezik a szállítást teherfuvarozók, a másik pedig, hogy van e segítségünk a pakoláshoz. Nem utolsó sorban az is mérvadó, hogy van-e olyan személy aki gyakorlott és merész haszongépjárművet vezetni.

A haszongépjárművet külföldre is vihetjük?

Általában a bérlők külföldön is használatba veszik a bérbe vett haszongépjárműveket. Ez a szerződési feltételekben megtalálható. A legegyszerűbb mód ha rákérdezünk vagy elolvassuk a szerződést, hogy elvihetjük-e az autót külföldre. Ha vihetjük, érdemes utána járni annak is, hogy milyen feltételek mellett tehetjük ezt.