Kisteherautó bérlés, amely bizalmon alapuló üzlet mindkét fél számára

Sok ember úgy van a teherautójával, hogy az egyik legértékesebb és legmegbecsültebb értéktárgya, a lakása után. Ezzel szemben, sok esetben a bérelt gépjárművekkel egészen más a hozzáállás, mivel nem a saját értéküket képviseli, mondhatni kölcsön kapott tárgyról beszélünk. De mivel közlekedésben résztvevő értéktárgyról van szó, nagyon sok előírásnak szükséges megfelelni, tehát ha gépjármű kölcsönzésről beszélünk, akkor nagyon fontos a bizalom az üzletet kötő személyek közt.

Kisteherautó bérlés Budapest

A kisteherautók kölcsönzését illetően számos tévhit van az emberek tudatában, melyet sajnos az is növel, hogy kevés a piacon fellelhető, megbízható, magas színvonalat képviselő teherautó kölcsönző cég. És azon cégek is melyek színvonalas szolgáltatást nyújtanak, folyamatosan azon ténykednek, hogy a meglévő állományukat bővítsék, fiatalítsák, és a színvonal alatti, és áron alul működő cégekkel szemben is fennmaradhassanak, és a bizalmukat vesztett ügyfeleket megtartsák, sőt visszahódítsák. Haraszti Géza a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének (MAKSZ) elnökének tájékoztatása szerint, aki az Avis autókölcsönző magyarországi ügyvezetője, a jövő feladata, hogy a szakma pozitív irányba tudjon elmozdulni, előtérbe kerüljön a minőségi szolgáltatás, és hogy az emberek tudatába is bekerüljön, az, hogy bizony ez egy kölcsönös bizalmon alapuló üzlet mindkét fél számára.

Magyarországi kölcsönzési szokások

A magyarországi kölcsönzési szokások, teljes mértékben eltérnek a nyugati országokétól. Magyarországon, sok esetben még mindig a bérlési költség határozza meg azt, hogy mely teherautó kölcsönzőt preferálják. Ezzel szemben a nyugati országokban, tisztában vannak azzal a ténnyel az ügyfelek, hogy a minőséget, a megbízhatóságot érdemes megfizetni.

Kiemelném annak a jelentőségét, hogy a személetbeli váltás nem csak a szolgáltató cégeknél fontos, hanem az ügyfelek tekintetében is, mivel a kölcsönzést felfogható úgy is, hogy a bérbe adó, tulajdonképpen gépjármű formájában hitelez a kölcsönzőnek, és ezzel együtt garanciát is vállal a tekintetben, hogy ha valami váratlan esemény történik a bérelt gépjárművel, akkor az a lehető gyorsabban megoldódjék. Sokak kívánalma, hogy a gépjármű kölcsönzés, jóval egyszerűbbé és gördülékenyebbé váljék a jövőben, de azért az, nem mellékes tény, hogy a bérléshez szükséges néhány előírásnak megfelelni, melyet okmányokkal igazolni is szükséges. Valamint az sem mellékes, hogy a bérlések alkalmával sok esetben több milliós értéket képviselő tehergépjármű kölcsönzéséről van szó, mely bizonyos szempontból egyoldalú értéknyújtás, mely bizalmon alapul, és ez ennek a szolgáltatásnak az egyik alappillére. Persze ezzel szemben a szolgáltatást nyújtó cégeknek is meg kell próbálniuk rugalmasabbnak lenniük, és nyitni kell az online lehetőségek irányába, nyilatkozta a Haraszti Géza elnök, de ahogy manapság a bankoknál sem tudunk online hitel felvenni, az online autóbérlés sem adott. Arra azonban van lehetőség, hogy bérlési szándékunkat online felületen jelezzük a szolgáltató felé, de továbbra is szükséges a teherautó átvételekor az ügyfélminősítésen átesni, mely többek közt az okmányok meglétére és a fizetőképességre is kitér.