Teherautó bérlés partner: kérd a gázszerelő segítségét

A Te ötleted, de kérd a gázszerelő segítségét

Nem ismerünk olyan embert, aki egy született műszaki szakértő. Párját ritkítja az olyan zseni, akit annyira érdekelnek a ház körüli teendők, hogy ezzel kapcsolatban szinte az összes tudás a birtokában van. Ők igazán szerencsés emberek, de az tény, nem ők vannak többségben. Gyakori eset, hogy valaki új házba költözik, és elkezd azon agyalni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb fűtési rendszer az otthonában. Először is megosztjuk mindenkivel azt az elengedhetetlen javaslatot, hogy mielőtt belekezdenénk akármibe is, feltétlen kérdezzünk meg egy gázszerelő szakembert, mit tanácsol. Amit biztosan állíthatunk, gáz mindig volt és lesz is, kelleni is fog, így tudnunk kell az össze fűtési lehetőségről – azt is, amit már ismerünk és azt is, ami még csak most kezd népszerű lenni Magyarországon.

Azt már említettük, hogy a lényeg a profi szakértelem, ezt pedig csak egy gázszerelő szakember tudja nekünk nyújtani, de azért jó, ha tudjuk, mik jöhetnek szóba. A gázfűtési rendszereket két gáz táplálja, a propán és a bután. A köznyelvben egyszerűen csak gázként emlegetjük mindkettőt. Helységek fűtését tekintve három típus is van, ami a levegő melegítését szolgálja, a lehetőségek különbségei a fűtés közvetítő anyagában rejlenek.

Úgy gondoljuk, meg kell említenünk az egyik fűtési módszert, amit ún. kényszerített levegőnek hívunk. Amerikában pl. a házak fűtésének túlnyomó többségét kényszerlevegős gázkemencék adják. Bár ennek a technikának a hatásairól sokan vitatkoznak, de a technológia fejlődik, így ezek az eszközök, berendezések is egyre többet tudnak nyújtani a modern fűtőtestek képviseletében.

A gázszerelő feladata, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg, miután válogattunk a modern berendezések és a piac kínálta lehetőségek között. A kényszerlevegős rendszerek működésüket illetően átalakítják a hideg levegőt meleggé, ily módon fűti be az otthonunk összes helyiségét. Ezen a ponton szeretnénk jelezni, hogy elég sok kényszerlevegős fűtési rendszernek van nagymértékű légszivárgása, de ez nem jelenti azt, hogy nincs gyógyír a bajra – a gázszerelő szíves örömest javasol megoldást mindenkinek.

Nem kell félnünk sem ettől a jelenségtől, mert jelentősebb légveszteségtől csak a lakóház kieső helyein kell tartani, mint a padlás, vagy a garázs, vagyis ha a magasság szerint nézzük, akkor a két véglet, ahol nem az a cél, hogy eltöltsük mindennapjainkat. A gázszerelő jótanácsai abban az esetben is hasznosak lehetnek, ha valaki forró vizes elven alapuló fűtési rendszert szeretne kiépíteni, vagyis másképpen nevezve hidrónikus fűtési rendszert.

Ez úgy működik, hogy a rendszer a kazánfűtött vizet keringeti a radiátorokban, az alaplapon át pedig a konvektorokban, sugárzó padlókon vagy ventilátoros tekercseken. Vagyis láthatjuk, hogy eszméletlen széles kínálat létezik. A kényszerlevegős rendszereknél kissé többe kerülnek a melegvizes rendszerek, de túlnyomórészt azt szokták mondani a használóik, hogy garantáltan megtérülő és hosszú távú befektetés. Ez a fűtési rendszer jellemző az Észak-európai skandináv népeknél.

A svédek, norvégok, finnek és dánok, és a többi ország, melyek a hideg telet kénytelenek kibírni, keresve sem találhattak volna ettől megfelelőbb fűtési technikát. A forró levegős rendszerek pedig az enyhébb, mediterrán éghajlatok kedvenc fűtése lehet.

A gázszerelő főbb feladatkörébe sorolható a kivitelezés, és az időtállóság nyújtása és garantálása. Azon felül, hogy maga a rendszer biztonságos működésének sorsát is a szívünkön viseljük, akkor is ezer örömmel állunk szolgálatára, ha csak érdeklődne azokról a lehetőségekről, amit az otthonában is meg lehetne teremteni, ami a fűtési rendszereket és berendezéseket illeti. Keressen fel bennünket, segítünk!

 

 

 

 

Címke: , ,