Mindent a teherautó bérlésről – Miért éri meg és hogyan béreljünk?

Mindent a teherautó bérlésről – Miért éri meg és hogyan béreljünk?

A következő bejegyzésünkben összegezzük, melyek a leggyakoribb kérdések ügyfeleinktől, mielőtt teherautó bérlésre adnák a fejüket.

Miért béreljünk haszonjárművet? És miért pont a kisteherautó bérlést éri meg kipróbálnunk?

Az elsődleges szempont az nem más, mint hogy nem nekünk kell megvennünk a járművet, vagy esetleg haszonbérleti konstrukciót alkalmaznunk, elég csak egy időpontra kibérelni. Nem kell azzal foglalkoznunk, honnan teremtjük elő a kezdő tőkét az autó megvétele előtt, valamint a saját autónál felmerülő kiadásokkal sem kell törődni. Nem fog fájni a fejünk a kötelező biztosítás kifizetése miatt, nincs többé autópálya matrica, és cégautó esetében pl. a cégesautó adó sem. Az csak egy plusz pozitív adalék, hogy a bérlés után kézhez kapott számlát a vállalkozó vagy a cég el tudja számolni költségként.

Milyen érveket lehet még felsorolni a teherautó bérlés mellett?

Pl. a költséghatékonyság! A teherautó bérlés idejének lejárta után visszakapja a bérlő a letétbe helyezett kauciót. Ezáltal csak a bérleti díjat fizeti ki a bérlő, amit a fentebb említettek alapján cég vagy vállalkozás esetén költségként el lehet számoltatni. Amennyiben hosszú távra bérelünk haszonjárművet, akár csökkenhet is a napi bérleti díj, így még többet spórolhatunk.

Milyen előnyökkel találkozhatunk még a teherautó bérlés során?

A kisteherautó bérlés esetében további plusz előnyöknek örvendhetünk, amik leginkább az autó fenntartási költségeivel hozhatók összefüggésbe: nem a mi gondunk lesz így a műszaki állapot, autószerelőhöz járkálás, műszaki vizsga, ugyanis ezek mind a bérbe adóra tartoznak, ezek az ő feladatai. Így eleve adott az is, hogy aki bérel egy teherautót, az biztos, hogy egy jó műszaki állapotú jármű lesz. Ki ne felejtsük a gumiabroncsok szezonális váltásait: nem kell törődnünk a téli – nyári gumik cserélgetésével sem.

Vannak még pozitív érvek?

Aki teherautót bérel, további számos előnnyel is találkozhat: senkihez nem kell igazodnia, főleg nem egy magánfuvarozóhoz, ugyanis a bérlési idő alatt úgy osztja be a saját idejét, ahogy csak szeretné. És teszi mindezt úgy, hogy a saját kocsija megvárja egy biztonságos őrzött parkolóban.

Főoldal a Mindent a teherautó bérlésről – Miért éri meg és hogyan béreljünk? aloldalról

Címke: ,