Kishaszongépjármű bérlés – Kérdések és válaszok a haszongépjármű bérléshez

Miért előnyös a haszongépjármű bérlés?

Elsősorban azért jár előnnyel, mert nem szükséges megvásárolni a járművet, csupán az adott időszakra kell bérelni. Megvásárlásnál nincs szükség a kezdő tőke előteremtésére, valamint az autót terhelő egyéb költségek megfizetése sem ránk hárul. Gondolunk itt arra, hogy nem kell foglalkozni a kötelező biztosítással, az autópálya matricával. Ha cégautóról van szó, a cégautó adó sem minket terhel. Plusz előny az is, hogy a bérlésről kapott számlával el tudunk számolni cégként vagy egyéni vállalkozóként.

Milyen előnyök szólnak még a haszongépjármű bérlés mellett?

Egyszóval azt mondhatjuk, hogy költséghatékony. Ugyanis a bérlés után, a letétbe fizetett kauciót visszakapjuk, ha egyáltalán fizettünk kauciót. Így egész egyszerűen a bérleti díjat kell fizetni, amit költségként el is lehet számolni, ha cégként vagy vállalkozóként bérlünk gépjárművet. Amennyiben hosszabb távra bérlünk haszongépjárművet, csökkenthető a napi kölcsönzési díj, így még gazdaságosabban jövünk ki.

Milyen előnyöket kapunk még?

Az autó fenntartásával kapcsolatosak a plusz előnyök, mert nem kell a műszaki állapottal foglalkoznunk, szervízbe hordanunk a gépjárművet, ez mint a bérbe adó feladata. Így a bérlő egy jó műszaki állapotban lévő autót fog kikölcsönözni. Másik lényeges előny, hogy a téli és nyári gumi cserélgetésével sem kell bajlódnunk

Mik a további pozitívumok?

A bérlővel szembeni plusz előny az, hogy nem szükséges máshoz, például magánfuvarozóhoz igazodni. A bérlés ideje alatt saját maga gazdálkodik az idejével. Eközben a saját autóját biztonságban tudhatja egy őrzött parkolóban.

Megéri magánszemélyként is haszongépjárművet bérelni?

Természetesen megéri a költséghatékonyság miatt. Kis fejszámolást követően könnyen eldönthető a kérdés, mennyire éri meg a bérlés. Ha összegezzük a napi bérleti díjat és azokat a feladatokat amelyeket meg kell oldani, akkor rájövünk, megéri-e bérelnünk vagy sem. A döntő többségében megéri. Ha bérelni szeretne kedvező áron, akkor hívja föl a fönt megtalálható számot és azonnal a rendelkezésére bocsájtjuk az éppen használatban nem lévő kisteherautónkat.